Selecteer een pagina

Uit de praktijk: in mijn werk streef ik ernaar om onvoorwaardelijk liefde uit te stralen naar mijn mensen en laat hen ontdekken hoe ze vrij kunnen worden.

Ik vertel hen ook dat onvoorwaardelijke positieve eigenwaarde heel belangrijk is.
Veel van ons lijden komt voort uit ons misvatting dat mensen niet van ons houden als we oprecht zijn.

OF, dat als we willen dat anderen ons accepteren en hun goedkeuring aan ons geven,we onze ware IK moeten ontkennen of verbergen.

OF in de positieve psychologie noemen ze het “aangeleerde hulpeloosheid “ : houdt in dat we het meest lijden als we geloven dat we geen macht hebben over ons leven, dat we niets kunnen doen om onze situatie te verbeteren.

Ik vertel hun dat als ze stoppen met het dragen van maskers en niet langer voldoen aan de rollen en verwachtingen die anderen van hen verlangen, ze kunnen beginnen om onvoorwaardelijk van zichzelf te houden.

Herkenbaar ?